Kruibeke 23-10-2022

Ik ben laatst naar de kleigroeve in Kruibeke geweest. In deze groeve dagzoomt de Boom-Formatie, maar worden ook in afzettingen uit het Pleistoceen haaientanden en schelpen gevonden uit het Neogeen. Als eerst ben ik gaan zoeken in de boom klei, eerst door rond te struinen op de helling. Ik vond een aantal schelpen. daarna ben ik naar een andere laag in de Boom klei gegaan en heb ik klei verzameld, om later uit te zeven voor kleine haaientandjes. Daarna ben ik naar de pleistocene afzettingen gegaan. Na een tijd lukte het mij om haaientanden te vinden.  biijgevoegd zijn een foto van de groeve, en een mooie septarie-knol die in het onderste deel van de groeve lag.

Lees meer »

Romontbos 25-9-2022

Afgelopen zondag ben ik met de BVP naar de Groeve Romontbos te Eben-Emael geweest. Aan het begin heb ik in de bruislaag gruis verzameld. Ik heb deze keer weer vooral in de Emael Member gezocht. Ik vond een deel van de schild van de schildpad Allopleuron hofmanni.

Lees meer »

Romontbos 27-3-2022

Afgelopen maart ben ik met de BVP naar de Groeve Romontbos. Het was een mistige dag. ik heb goeie vondsten gedaan. Ik heb vooral in de Kalksteen van Emael gezocht, maar ook even in de Nekum waar ik een Pinna en een kreeftenklauwtje vond. Aan het begin in een mij onbekende laag vond ik een Neithea. In de Emael vond ik een graafgang van een kreeft gemaakt van vissenschubben. Ook vond ik een zee-egel en twee haaientanden.

Lees meer »

Maak jouw eigen website met JouwWeb